Na několik otázek nám také odpověděl několikanásobný mistr světa a bývalý světový rekordman, běloruský reprezentant Vladimir Strelchenya.

Vladimíre, řekni nejdříve něco o sobě

Narodil jsem se v běloruském městě Petrikov v Gomelské oblasti. Nyní žiju v Mozyru, kde pracuju v Mozyrskm naftozpracujícím závodu jako zástupce náčelníka požární služby.

A tak jsi se dostal k požárnímu sportu?

Ano, už na institutu MČS (obdoba naší VŠB – pozn.red.) v prvním ročníku jsem se požárnímu sportu začal vážně věnovat. Do té doby jsem jen tak normálně sportoval. Teď už se věnuju pouze požárnímu sportu.

Co se ti vlastně na požárním sportu nejvíc líbí?

Hlavně ty extrémy a ta jeho různorodost. Jenom běhat po dráze už mě nebaví.

Takže co teď zrovna momentálně děláš?

Teď mám takové mezisezónní období, ve kterém se snažím zlepšovat celkovou fyzickou připravenost. Rychlost, sílu, rychlostní vytrvalost. Na to se v současné době zaměřuju nejvíc.

Co tě v roce 2017 čeká?

Těch startů bude mnoho a na všech bych chtěl uspět co nejlíp a o to se budu snažit. Kvůli tomu je potřeba se v tomto období pořádně zapotit.

Chtěl bys něco vzkázat těm, kteří se také věnují požárnímu sportu?

Určitě uspěšný start do nového roku, ale i do všech závodů. A pamatujte – ve sportu hraje důležitou roli charakter a tvrdá práce. Pouhým plánováním ničeho nedosáhnete. Mám vždycky takový cíl na všech závodech – Zvládnout ho bez chyb. A když se to povede, tak i celkový výsledek bude dobrý. A tohle přeju vám všem v následujícím roce.

Děkujeme za rozhovor a přejeme také hodně úspěchů

Karel Švéda

PODÍL