Začalo to přesně 19.2. První mail s pořadateli o tom co bychom potřebovali, chtěli a za co bychom byli rádi kdyby bylo. Už tou dobou se rozjela příprava na právě skončené MČR v požárním sportu, které se konalo tento víkend v Český Budějovicích. Následovala první schůzka, poté druhá a to přímo obhlídka a koukli jsme se co a jak kde asi bude a doufali, že se to moc nezmění :) Z těchto schůzek vyvstalo mnoho požadavků jak na kvalitní internetové připojení,tak druhé náhradní pro případ nouze, tak umístění režie a další…

Musíme uznat, že nás překvapilo jak nic nebylo problém a vše bylo přijato, probráno a nakonec i zařízeno dle domluvy. To měl na starosti pan plk. Mgr. Martin Novotný a jeho tým z HZS České Budějovice, za což mnohokrát ještě jednou děkujeme. Hned se vše připravuje a realizuje když to je jak bylo naplánováno.

Poslední 3 týdny před mistrovstvím byly opravdu krušné a uběhly rychleji než se čekalo…Ještě potom co se úplně nepovedl, poslední “tréninkový“ přes z Extraligy v Radíkově, uvědomovali jsme si, že není prostor na chybu… Potom cca 10 dni černo….moc si toho nepamatuju a byl tady čtvrtek… to co se teoreticky vymyslelo a prakticky vyzkoušelo (viz. fotografie níže) se muselo vlézt do jednoho auta a odvézt do Budějovic (to je vždy sázka do loterie a ja jsem spíš pesimista – ale zatím se vždy vše vlezlo uff)… Cesta v pohodě, druhá část týmu do Budějovic příjíždějící ve stejnou chvíli. Nikdo zpoždění, bezproblémové ubytování a následný dinner caching po půlce Budějovic (pro ty kteří by si mysleli, že je jednoduché někoho ukecat aby jim po 22h něco uvařil). Ale dopadlo to dobře, našli jsme luxusní restauraci (spíš normální, ale v tu chvíli to mělo cenu zlata) a “zahájili“ mistrovství každý velkym burgrem…

Páteční ranní vstávání, přemisťování na plac… plány se bortí, mění, sypeme si někteří popel na hlavu, ale jak říkáme hlavní je se z toho nepo….  Žádný dělení štábu a instalace dvou stanovišť zárověň, ale soustředění se na to jedno hlavní a radši i se zálohou… To znamá v tu chvíli plán B který do té doby neexistoval :)) Je to činnost kreativní, je potřeba se změnama počítat ale hlavně na ně být připraveni. I když jsme plánovali rezervy… stejně se to nakonec vše finálně usadí až tak 30 min (optimisticky…ale reálně tak 5-10 min) před přenosem :) Hlavně ladění připojení, výměna komponent a napětí jak na naší straně tak na straně kluků od techniky z HZS, kteří nás měli na starost.

30 min do startu prvních závodníků na věžích. Cca 15 min do záčátku přenosu… Poslední porada. Přepadá mě nápad/myšlenka jak udělat zahájení aby to bylo “cool“, dávám ji dokupy. V tu chvíli se z toho stává už požadavek… Posledních pár okamžiků do startu, kluci souhlasí, tak to ještě jednou/dvakrát zkusit a pojďme na to. A kolotoč se rozjel…Těžko říct co se dělo dál, osobně vím, že vše šlapalo. Bylo krásně, soutěž se velice vyvedla, finálově nejlěpší byl Kamil Bezruč s časem 13,66s, čemuž Kamilovi gratulujeme. V přestávkách se předvedly na věži i holky z repre. Následovalo slavnostní zahájení, jenž na můj vkus bylo povedené a hezké. Po zahájení přesun na stadión a začátek chystání na sobotu, neboť v sobotu ráno už to nikdo neudělá.

Po nachystání a vyzkoušení základních věcí hurá pryč ze stadiónu do klidu :) Jako jedni z poslední ze stadiónu a jako první zase ráno. Večeři jsme pojistili 10 pizzama. Někdo ze závodníků bydlících na koleji byl prej podle pizza mužíka hodně vykulený, když si přišel taky pro pizzy na stejné místo a pizza muží mu jich tlačil do rukou všech 10, až potom co zjistil ze on jich chtěl méně :))))) a tyhle byly pro nás..
Takže ráno v 5:30 budíček a na stadión. Jednou doufám pořadatelé pochopí, že lístky na snídaně nám k ničemu nejsou když tou dobou co odcházíme se kuchařkám ještě něco hezkého zdá :)
V sobotu proběhlo vše dá se říct podle plánu, bez nějakých komplikací a sledovanost se i přesto, že bylo nádherně pohybovala kolem 400-500 lidí v jednu chvílí… hezké… na to vedro co bylo, že na nás vůbec někdo koukal :) Po štafetách se toho už moc u nás nemění do neděle a vyhlášení také není takže hůrá kolem 19h pryč na pořadateli slibovaný koncert s pivem zdarma… ehm… tak a to je taky tak jedna z vtipnějších částí :) Prej to začali asi ve 20h tak nevím kdo ze závodníků to stihl… Stage hezká, louka taky… dva stánky s pivem… ehm? pro 400 nebo kolik lidí? Mezi 21-22h jsme se na místo dostali taky. Po 20 minutách se loučila druhá kapela ze tří…načež přišel déšť, bouřka… všichni utekli a bylo po srandě….
Takže pro příští pořadatelé máme jednu prosbu… buď tu párty, koncert, zábavu, pořádně promyslete :) a nebo se zeptejte jak to probíhalo roky předtím… my jsme se shodli, že jí pro vás na příště asi po staru uděláme opět sami… alternativa se našla a kdo byl tak ví :)

Neděle také proběhla bez problémů a my jsme si mohli pomalounku odškrtnout první letošní velkou akci a sečíst škody. Těch poměrně bylo, pro některé z nás to byl smolný víkend ale to je vedlejší při podařené akci :) Celkem se nás na tomto přenose podílelo 15 lidí a musím říct, že to byli to nejlepší lidi z celé republiky, kteří se kolem FireTV pohybují, vše si perfektně sedlo a každý rozuměl své části jak nejlépe mohl. Od kameramanů, po řežii, komentátory a holky co se o nás staraly šlapalo vše velmi dobře. Dosáhli jsme sledovanosti 18889 lidí za celou dobu což je perfektní a moc za to děkujeme! Nátáhli jsme kabely v celkové délce několika kilometrů. Délka přenosů byla dohromady více než 25h a během toho jsme 7 krát přemisťovali kamery. V jednu chvíli se dívalo více než 1000 lidí a právě toto byl letošní ale i celkový rekord a doufáme, že stále poroste. Děkujeme ale také mnoha dalším lidem kteří nám pomohli nebo průběžně pomáhali a vycházeli vstříc. Patří mezi ně opět kluci z ostravské časomíry, Ivoš Adámek, chlapi z technické čety, Jan Aulický, Martin Novotný, Radka Paulová, Miloš Bělohoubek, Pavel Klimeš, Jan Zvánovec a další…

Mnohokrát díky a těšíme se na další podobnou super akci. Přikládáme ještě pár fotek :) a zdravíme! FireTV – T.P.

Složení týmu:
Tomáš Pořízek
Karel Švéda
Zdeněk Axman – komentátor
Jirka Krejčí – komentátor
Jeff Krejčí – režie, střih
Dalibor Velčovský – kameraman
David Kuneš – kameraman
Radim Šostý – režie, střih
Pavel Straka – kameraman
Kuba Dušek – kameraman
Honza Adamec – titulky
Anděla Sedláčková
Lenka Kolková
Daniela Kozlová
Kristýna Michálková

 

Photo 23.06.14 21 04 38 Photo 23.06.14 22 38 58 Photo 26.06.14 22 46 42 Photo 26.06.14 23 24 59 Photo 27.06.14 10 03 0010502481_10201308480033491_6185681778726273530_n

PODÍL