V sobotu 24.září se uskuteční Mistrovství ČR družstev v klasických disciplínách CTIF. Atraktivní hasičské klání proběhne od 10.00 hodin na stadionu TJ Dvůr Králové nad Labem, nábřeží Jiřího Wolkera ve Dvoře Králové na Labem.

Zúčastní se jej sbory dobrovolných hasičů z celé České republiky i zahraničí a družstvo profesionálních hasičů Královéhradeckého kraje. Svou fyzickou připravenost a úroveň výcviku hasiči zvyšují např. požárním sportem nebo právě klasickými disciplínami CTIF. Soutěže v CTIF se konají také v zahraničí a prohlubují přátelské vztahy mezi hasičskými sbor členských zemí CTIF a pořádají se různé Mezinárodní hasičské soutěže. Letos bude klání o to presižnější, protože se koná rok před další Mezinárodní hasičskou olympiádou CTIF, kterou by měl uspořádat Rakouský Villach

14322381_1051735041613884_42107757036599416_n

Soutěžní družstva změří své síly v požárním útoku (nasucho) a ve štafetovém běhu s překážkami. Hasičské týmy budou rozděleny do několika kategorii: kategorie dobrovolných hasičů mužů a žen v třídě A (bez započtení věkových bodů) a třídě B (se započtením věkových bodů – všichni členové družstva musí mít věk minimálně 30 let), profesionálních hasičů v třídě A (bez započtení věkových bodů) a třídě B (se započtením věkových bodů).

Mistrovství ČR družstev v klasických disciplínách CTIF pořádá Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Královéhradeckého kraje.

PODÍL